Zomerse update van Digitaal Toegankelijk

In deze editie delen we het blije nieuws over ons nieuwe project bij gemeente Hof van Twente, bespreken we een belangrijke WCAG-update voor Nederlandse gebruikers, en blikken we terug op onze succesvolle trainingen in juli.

☀ Zomerse update van Digitaal Toegankelijk

Nieuwsbrief augustus 2024

De zomer zit in onze bol, maar digitale toegankelijkheid kent geen zomerstop! Want ook in juli werden de (korte) mouwen opgestroopt om de online wereld weer een stukje toegankelijker te maken.

In deze editie delen wij het blije nieuws over ons nieuwe project bij gemeente Hof van Twente, bespreken we een belangrijke WCAG-update voor Nederlandse gebruikers, en blikken we terug op onze succesvolle trainingen in juli. Pak een verfrissende (ijs)koffie en lees verder. 🥤

Nieuw project bij gemeente Hof van Twente

In juli vierden we de start van onze samenwerking met de gemeente Hof van Twente. Onze projectmanager Talissa Oude Bennink gaat aan de slag om de website van de gemeente digitaal toegankelijk te maken, samen met haar collega’s van de gemeente. Gemeente Hof van Twente is namelijk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe website.

Als eerste gaan de pdf’s onder de loep en zorgen wij voor een overzicht van alle websites en apps van de gemeente. Ook wordt er een plan van aanpak gemaakt voor de komende jaren.

Wil je dat jouw gemeente ook toegankelijk wordt voor iedereen, ongeacht hun beperking? Neem contact met ons op via [email protected] of bel ons op 030-2025052.

Nederlandse vertaling van WCAG 2.2 is uit

Op 5 oktober 2023 bracht het World Wide Web Consortium (W3C) WCAG 2.2 uit als de nieuwe standaard voor digitale toegankelijkheid. Deze nieuwe versie van de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid bevat negen extra succescriteria, die het voor nog meer mensen makkelijker maken om websites en apps te gebruiken.

Lector Eric Velleman vertaalde deze versie samen met anderen naar het Nederlands. Deze vertaling is vooral belangrijk voor organisaties die al werken aan WCAG 2.1-compliance en willen blijven voldoen aan de nieuwste standaarden. Voor Nederlandse bedrijven en organisaties betekent de Nederlandse vertaling van WCAG 2.2 dat het makkelijker wordt om hun digitale content toegankelijker te maken.

Wil je weten wat er precies is veranderd? Lees het volledige artikel en ontdek hoe de nieuwe WCAG 2.2 jouw digitale toegankelijkheidsbeleid kan versterken.

De vertaling van WCAG 2.2 is nu beschikbaar in het Nederlands

Wat er verder gebeurde in de wereld van Digitale Toegankelijkheid

Dank voor je aandacht! Wil je iets kwijt over deze editie? Laat het ons vooral weten!

Robert Keus
Oprichter Digitaal Toegankelijk